Київ знає, як подолати затори, проте є "але"



Фото надане пре-службою БЮТ
Подолати проблему з транспортними заторами у Києві може побудова хордової автостради вздовж залізничної колії, що проходить через столицю. 

Відповідні передпроектні пропозиції будівництва з’єднувальної хордової автостради через Київ розглянула на своєму засіданні Постійна комісія з питань транспорті та зв’язку Київради, повідомляє прес-служба БЮТ.

За слвоами голови комісії Дмитра Олійника, концептуальні рішення, запропоновані ДП Інститут "Київдормістпроект", прекрасні, але якщо затягнути їх розгляд на місяць-два, проект назавжди залишиться нереалізованим.

Це бютівець пояснює тим, що в місцях запланованого прокладення дороги оточення мера Леоніда Черновецького може "видати дозволи на будівництво торгових центрів чи офісів".

Ще однією перешкодою на шляху до реалізації цього масштабного проекту також може стати технічна неготовність столиці до таких змін.

"Для розвантаження руху хордова автострада використовує залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро, так званий "міст Кирпи". Готовність цього моста висока, в тому числі його автомобільних шляхів по ньому. Проте через відсутність адекватних автомобільних під’їздів, його пропускна спроможність складе не більше 25%", - сказав Олійник.

За передніми підрахунками проектантів, на реалізацію проекту знадобиться 6500 мільйона гривень Загальна довжина автостради (від Залізнично-автомобільного мосту до Кільцевої дороги) складе 24 км, у тому числі 1,2 км тунельної ділянки під Центральним ботанічним садом.

За словами Олійника, для того, щоб міська магістраль не стала транзитною дорогою через Київ, а слугувала розв'язанню власне міських транспортних проблем та заторів потрібно добудувати кільцеву дорогу, яка не може функціонувати в першу чергу через відсутність двох мостів через Дніпро.

"Взагалі-то будувати чи не будувати хордову автостраду – це питання мало би бути поставлене до КМДА. Проте через нерозумне керування оточення Черновецького та неадекватну систему пріоритетів у транспортній галузі, проектанти йдуть зі своїми пропозиціями просто до депутатів", - сказав депутат. 

Постійна комісія з питань транспорту та зв’язку вирішила створити робочу групу у складі депутатів Київради та фахівців з метою опрацювання передпроектних пропозицій ДП Інститут "Київдормістпроект" для підготовки відповідного проекту рішення. 

Після цього депутати хочуть звернутися до Кабміну щодо сприяння у вирішенні питання будівництва хордової автостради.

"Українська правда. Київ"
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ