Прокуратура заборонила продавати "Орлятко"


Прокуратура Києва зобов'язала київського міського голову Леоніда Черновецького не підписувати рішення про внесення змін до програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва із включенням туди дитячого дошкільного закладу №1 "Орлятко", розміщеного в Аскольдовому провулку, 5.

Відповідний лист прокуратури надійшов у тому числі на адресу депутатів фракції БЮТ у Київраді, повідомляє прес-служба Блоку.

У разі ігнорування цього припису, прокуратура Києва попередила Черновецького про те, що вживатиме заходів прокурорського реагування.

"Фактично, заява начальника Головного управління комунальної власності про те, що "Орлятко" таки буде продано, а дітей переведуть в інші садки, дає прокуратурі усі підстави розпочати відповідні дії", - заявив голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригінець.

Він зачитав фрагмент відповіді прокуратури, де вказано, що рішення Київради щодо приватизації дитсадочка "Орлятко" "суперечить чинному законодавству, шкодить інтересам дітей та викликає соціальне напруження серед мешканців столиці".

Бригинець також розповів, що у п'ятницю він повторно звернувся з листом до прокурора Києва із закликом втрутитись у вирішення проблеми ще до того, як найстаріший дитячий садочок буде остаточно втрачено містом.

"Ми чули щонайменше від двох заступників Черновецького, що планів перепрофільовувати будівлю дитсадка у столичної влади немає, що садок переданий на баланс університету Грінченка, і в ньому розроблятимуть програми для дітей. І ось нарешті Чуб проговорився, що садок "швидше за все буде проданий"", - сказав депутат.

Як відомо, на сесії Київради 17 вересня було прийнято рішення, за яким дитсадок №1 "Орлятко" був включений до списку приватизації.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ