Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b17c6d3d9745/
Українська правда
Київ

Керівництво зоопарку: дієта слону пішла на користь

03.12.2009  15:10

Керівництво КП "Київський зоопарк" спростовує інформацію про те, що сорокалітній красень слон Бой голодує і практично падає від виснаження.

"На щастя, подібна інформація - це лише провокаційні чутки, які деякі політичні сили використовують для дискредитації зоопарку в очах громадськості, і вони жодним чином не відповідають дійсності", йдеться в повідомленні прес-служби зоопарку.

Керівництво звіринця наголошує, що нинішній раціон слона містить у собі 80 кг сіна, 20 кг солони, 5 кг спеціальних мюслів Чеського виробництва, по 15  кг моркві, буряка, яблук і гарбузів і 10 кг апельсин щодня.

"Між основними прийомами їжі, слон може "перекусити" молодими гілками з корою в кількості, якій він хоче. Крім того, слонові регулярно дають полівітамінні комплекси і такі ласощі як курагу, ізюм і насіннячка соняшника", йдеться в повідомленні.

У зоопарку наголошують, що "Бой харчується не гірше, ніж його родичі в кращих зоопарках Європи", а півроку дієти, за які він скинув більше двох тонн, принесли свій результат - "слон став набагато більше рухатися і рогові чохли (нігті) сточуються природним шляхом".

"Крім того, ми розіслали фотографії Боя провідним експертам по слонах у різні зоопарки світу. Усі вони відзначили, що схуднення пішло слонові на користь і він знаходиться в чудовій формі", йдеться в повідомленні.

Керівництво звіринця наголошує, що не відповідає дійсності і твердження, "що слон узимку знаходиться в маленькій клітці, у якій не може розвернутися", оскільки словн знаодиться "в просторому приміщенні".

"Українська правда. Київ" 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.