Київрада махлює зі столичною земелькою?



Фото sudnaroda.org.ua
Законні ділянки жителів Києва влада роздає іногороднім підставним особам, які за законом не мають права на безкоштовну приватизацію 10 соток землі в столиці.

Про це "Газеті по-київськи" повідомили кияни, які самі лишилися без землі, адже ділянки, оформлені на їхні імена, на грудневій сесії 2008 року віддали підставним особам.

За словами одного з потерпілих, киянина Олександра Мурашова, люди підготували документи, за рік-півтора погодили проекти землевпорядкування і стали чекати сесії Київради.

"Три роки наші питання ніяк не могли потрапити до порядку денного сесії. А в жовтні ми раптом довідалися, що земельні рішення по наших адресах...уже давно прийняті. Рішення датовані груднем 2008 року. Однак землевласниками в них значимося не ми, а зовсім інші люди", - сказав Мурашов.

Після того, як люди дізналися, що ті, хто одержав "їхні" землі, жодних документів не оформляли, почали писати скарги в мерію і прокуратуру.  

За словами Мурашова, відповіді з Київської адміністрації не отримав ніхто, а прокуратура надіслала відписки: або про те, що їх звернення (упродовж 3 місяців) ще не розглянули, або щоб звертались до суду.

В іншій відповіді прокуратури йшлося, що "встановлено, що громадяни, яким відведені земельні ділянки, не є жителями міста Києва, а проживають в інших областях".

Самі обмануті кияни з'ясовували, що ділянка Мурашова дісталася його тезці на прізвище Чайка, зареєстрованому в м. Ізяслав Хмельницької області, землю киянина Володимира Михальчука одержав у власність Олександр Панько з м. Ніжина Чернігівської області, інші ділянки по вул. Вільямса і пров. Московському теж одержали жителі Хмельницької, Чернігівської,  Житомирської, Черкаської та Сумської областей.

Видання припускає, що і жителі областей не є щасливчиками - скоріше за все вони підставні особи, через яких землю одержать київські чиновники.

У законних претендентів на 10 соток є ще можливість піти до суду. Однак обмануті кияни не поспішають - ніхто не вірить, що зможе виграти суд у тих, хто при владі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ