Створення єдиного "Арсеналу" захистить підприємство від рейдерів?


Заступник гендиректора Національного космічного агентства Віктор Крищенко заявляє, що  створення Казенного підприємства спеціального приладобудування "Арсенал" на базі ДП завод "Арсенал" та ЦКБ "Арсенал" дасть змогу врятувати "Арсенал" від зазіхань на землю, приватизації та банкрутства.

Про це він сказав на прес-конференції у середу, повідомляє прес-служба НКАУ.

"10 днів тому відбулося виключення ДП завод "Арсенал" з Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Фактично, з цього дня існує єдиний правонаступник усіх боргів, усіх прав, усього майна колишніх заводу та конструкторського бюро - казенне підприємство спеціального приладобудування "Арсенал", - сказав Кривенко.

За його словами, статус казенного підприємства - це найбільш захищений в державі статус. На нього не розповсюджується дія закону про відновлення платоспроможності боржника, тобто не може бути порушена справа про банкрутство.

Він наголосив, що крім того, статус "казенного" убезпечує від посягань рейдерів майновий комплекс підприємства".

За словами директора-головного конструктора новоствореного КП СПБ "Арсенал" Миколи Лихоліта, нині є неможливим примусове відчуження майна, його розпродаж чи то його приватизація у межах цілісного майнового комплексу.

Кривенко також спростував закиди окремих осіб щодо того, що через злиття підприємств насправді відбуваються спроби знищити "Арсенал" та звільнити його працівників.

"Жодного професіонала, працівника робочої спеціальності звільнено не буде", - наголосив він.

Крищенко додав, що всі заяви та спроби перешкодити об'єднанню робляться тільки тому, що "є серйозна заангажованість з боку колишнього керівництва, яке лише контролюючи завод прагне довести свої справи у вигляді відчуження державного майна".

"Усі, хто виступає сьогодні на підтримку скасування об'єднання, фактично, своїми діями підтримують тих, хто весь цей час нищив завод, довів його до банкрутства, а тепер хоче добити його у політичних баталіях", - наголосив Кривенко.

Він також нагадав, що підприємство досі у судах намагається повернути 42,5 тисячі кв. м. відчужених, за сприяння попереднього керівництва ДП завод "Арсенал", виробничих приміщень. 

Як відомо, раніше голова профспілкового комітету Державного підприємства "Завод Арсенал" Олена Сміла заявляла, що метою ліквідації заводу "Арсенал" є отримання контролю над його територією, оскільки підприємство розташоване в Печерському районі Києва, на площі у 27 га.     

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ