У 2025 році в Києві проживатиме 4 мільйони людей


Столична влада прогнозує, що до 2025-2026 року кількість жителів міста збільшиться приблизно на 1 мільйон осіб, тобто з 3 до майже 4 мільйонів.

Такий показник затвердила у середу Постійна комісія Київрада з питань земельних відносин, містобудування й архітектури як основу для розробки Концепції і Генплану розвитку столиці на період до 2026 року, пише Обком з посиланням на УНІАН.

Завідувач відділом міграційних досліджень Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ Олексій Позняк повідомив, що на початок 2009 року, за даними Держкомстату, чисельність постійного населення столиці складала 2 мільйони 724,2 тисячі осіб, а чисельність наявного населення - 2 мільйони 752,9 тисяч.

При цьому, за його словами,  у порівнянні з даними першого всеукраїнського перепису населення у 2001 році, чисельність постійного населення Києва збільшилася на 157,2 тисячі осіб.

Позняк також відзначив, що статистичні дані не повністю відбивають кількість людей, що фактично проживають у столиці. Тому Інститут демографії провів роботу зі встановлення фактичної чисельності жителів Києва.

"На основі застосування чотирьох розроблених методів ми виходимо на комплексну оцінку чисельності фактичного населення Києва у 3 мільйони 144,3 тисячі, що на 420 тисяч осіб  більше, ніж чисельність постійного населення за даними державної статистики", - сказав Позняк.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ