Столичні світлофори замінять на нові – яскраві й економні


До кінця року столична влада планує замінити старі лампові світлофори на нові світлодіодні на 19 перехрестях Києва.

Про це у середу заявив перший заступник голови КМДА Денис Басс, повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, нові світлофори з'являться на перехрестях вул. Автозаводської і вул. Полупанова; вул. Радищева і пров. Радищева; просп. Свободи і  вул. Межової;  вул. Гната Юри і просп. Леся Курбаса; вул. Васильківської і вул. А.Бубнова; вул. Васильківської і вул. Ломоносова.

Також нові світлофори будуть на вул. М.Гречко,7; просп. Оболонському, 7-9; вул. Васильківській, 47; вул. Драйзера, 7.

Регулюватимуться світлоліодними світлофорами і перехрестя вул. Привокзальної і вул. Ялтинської; вул. Драйзера і вул. Закревського; Харківське шосе і вул. Російської; вул. Курнатовського і вул. С.Стальського; просп. Алішера Навої і вул. Миропільської; просп. Відрадного і бульв. І. Лепсе; вул. Василенка і бульв. І.Лепсе; бульв. І. Лепсе і вул. Каблукова; просп. Повітрофлотськогоі вул. Волинської.

Окрім того, до кінця цього року КМДА заплановано будівництво ще 3 світлофорних об'єктів на перехрестях по вул. Заболотного, 138, просп. Героїв Сталінграду, 4, Столичному шосе (зупинка  "Конча-Заспа").

За словами Басса, роботи із заміни світлофорів та встановлення світлофорних об'єктів ведуться безупинно і вже наступного року у Києві не буде жодного застарілого лампового світлофора.

"Безпека водіїв та пасажирів напряму залежить від якісних світлофорних об'єктів. Лише світлодіодні світлофори достатньо яскраві за будь-яких погодних умов. Їх чітко видно навіть у дощову та туманну погоду. Ще одна їхня незаперечна перевага - економія енергії та невисока вартість обслуговування", - зазначив Басс.

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ