Черновецький годуватиме школярів на 1 гривню на день?


Один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський заявляє, що столична влада має намір скоротити витрати на харчування дітей у школах до 1 гривні на день.

Про це він заявив в ефірі КДРТРК, повідомляє прес-служба депутата.

"Адміністрація Черновецького одним розчерком пера планує скоротити витрати на харчування дітей у навчальних закладах. У дитсадках - із 8 гривень до 4-3 гривень на одну особу на день. У школах - з 3 до 1 гривні", - сказав Андрієвський.

На думку депутата, таким рішенням міський голова Леонід Черновецький демонструє своє справжнє ставлення до киян.

"Школярі не можуть голосувати, а тому Черновецький не бачить сенсу їм допомагати. Минулого року у цей самий час він взагалі скасував безкоштовне харчування дітей в школах двох районів столиці", - наголосив політик.

Він додав, що якби воля Черновецького, то "він би взагалі дітей не годував", але оскільки є припис прокуратури, який підтверджує незаконність такого рішення, Черновецький намагається всіма способами скоротити витрати на маленьких киян.

Крім того, за інформацією депутата, Головне фінансове управління під виглядом оптимізації розглядає плани щодо масових скорочень працівників дитячих навчальних закладів.

По дитсадках - від 2056 до 4482 осіб. По школах - від 2485 до 9782.

Такі пропозиції Головного фінуправління щодо "оптимізації" витрат на соціально-культурну сферу при формуванні бюджету-2010 є просто "варварськими".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ