Черновецький знову згадав про податок на розкіш



Фото "Української правди"
Мер Києва Леонід Черновецький виступає за податок на розкіш, на забруднення повітря, води та за користування природними ресурсами.

Про це повідомляє персональний сайт міського голови.

"Моя ідея полягає в тому, що багаті повинні платити за бідних. "Податок на розкіш" - це спеціальний внесок, метою запровадження якого є надання грошової або іншої допомоги незахищеним верствам населення за рахунок громадян, які отримують високі та надвисокі доходи", - сказав Черновецький.

На його думку, предметами розкошу є престижні автомобілі з об'ємом двигуна понад 3000 куб. см, катери, яхти, літаки, квартири площею від 150 кв. м, земельні ділянки в Києві площею більше 0,10 га, або наявність кількох квартир або будинків.

"Я готовий заплатити перший такий податок - показати приклад іншим", - сказав міський голова.

Він також переконаний, що різним для всіх повинен бути і розмір квартплати.

"Заможним жителям столиці, які проживають в максимально комфортних елітних будинках, все одно, платити за квартиру 500 гривень чи 2 тисячі гривень. Їхні доходи це дозволяють. Однак збільшення вартості комунальних послуг для них -  це важливий внесок в благополуччя всього міста", - наголосив Черновецький.

Він додав, що люди повинні платити і за заподіяну шкоду навколишньому середовищу.

"Крім податку на розкіш я ще виступаю за податки на забруднення повітря, води, землі. Плата за користування природними ресурсами повинна хоча б відповідати збитку -  діючі ставки не покривають і десятої частини заподіяної шкоди. Україна не така багата, щоб розбазарювати свої ресурси", - сказав мер.

Водночас Черновецький переконаний, що варто перейти на адресне надання соціальних гарантій, зокрема пільг з ЖКГ і по проїзду, незахищеним верствам населення.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ