Книгарня "Сяйво" може залишитися без приміщення



Фото litopys.org.ua
Орендоване книгарнею "Сяйво" приміщення в центрі Києва в результаті аукціону отримало нового власника і з січня книгарня може опинитися на вулиці.

Про те, що у вересні орендоване "Сяйвом" приміщення продали з аукціону, адміністрація однієї з найстаріших книгарень дізналася лише місяць тому, повідомляє "Радіо "Свобода".

За словами директора книгарні Алли Лазуткіної, Шевченківська райраді нібито надсилала листа з повідомленням про аукціон, однак вона нічого не отримувала.  

"Покидати приміщення ми не збираємося. Вже подали позов до господарського суду Києва. Наразі тривають юридичні моменти", - сказала Лазуткіна.

За словами голови постійної комісії Київради з питань культури й туризму Олександра Бригинця, він не пам'ятає, щоб рішення про виставлення приміщення книгарні на аукціон проходило через його комісію.

За правилами, питання про винесення приміщення книгарні на аукціон мало б спочатку пройти комісію, а потім погодитися чи не погодитися депутатами на сесії Київради.

"Вочевидь рішення було ухвалене давно, от дочекалися, коли його можна реалізувати , або ж провели поза регламентом", - сказав Бригинець.

Водночас Шевченківська райрада запевняє, що продаж приміщення не означає виселення, якщо книгарня домовиться про оренду з новим власником.

Однак, "Сяйво" все ж боїться, що його викинуть на вулицю, адже приміщення, яке воно орендує, - у самісінькому центрі Києва.

У січні Верховна Рада запровадила мораторій на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, проте, такі заклади викидають з їхніх приміщень.

Як відомо, нещодавно у Києві пройшла акція на захист видавництва "Українська енциклопедія", яке теж опинилося під загрозою виселення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ