"Київенерго" пояснила, коли вирішиться конфлікт з водоканалом


АК "Київенерго" заявляє, що питання взаємовідносин між нею та "Київводоканалом" остаточно  врегулюється лише за умови виконання останнім усіх своїх зобов'язань та норм законодавства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби енегокомпанії.

"Київенерго" підкреслює, що жодного конфлікту між нею та водопостачальною компанією не існує, натомість є борг "Київводоканалу", що підтверджено низкою судових рішень.

"Борг "Київводоканалу" станом на 1 листопада за надання послуг з підвищення тиску холодної води для подачі її споживачам складає 54 мільйони гривень та за використану електричну енергію 329 мільйонів гривень", - повідомляє прес-служба і додає, що "борг підлягає обов'язковій сплаті".

"Примусове списання з рахунків найбільшого боржника за електроенергію 89 тисяч гривень  не можна вважати вирішенням питання повної сплати боргу. Виконання рішень суду є обов'язковим для всіх на всій території України, і "Київводоканал" повинен їх виконати за сприяння столичної влади чи без неї", повідомляє "Київенерго".

В енергокомпанії нагадують, що "невиконання рішень суду призводить до відповідальності, в тому числі і кримінальної".

Як відомо, раніше керівництво "Київводоканалу" заявило, що буде змушене найближчим часом перейти на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці та припинити очищення стоків, якщо "Київенерго" і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

Згодом заступник мера Анатолій Голубченко заявив, що конфлікт між компаніями врегульовано у зв'язку з домовленістю про зменшення взаємної заборгованості між державним бюджетом, КМДА, "Київенерго" та НАК "Нафтогаз України".

За словами Голубченка, в оперативному порядку було підготовлено і підписано акт про взаємозалік 180 мільйонів гривень різниці в тарифах відповідно до постанови Кабміну.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ