Столичні податківці викрили "бананову" аферу


Податківці Деснянського району Києва під час перевірки столичного підприємства встановили низку порушень, за що нарахували 800 тисяч гривень штрафів.

Так, підприємство імпортувало зелені банани й одразу після розмитнення передавало партнеру у камери газації, де вони зберігалися та дозрівали.

Потім, по мірі надходження замовлень, доведені до відповідної зрілості банани доставлялися в столичні супермаркети, повідомляє прес-служба ДПА.

Податківці встановили, що у складі основних фондів підприємства нібито є власні камери газації, на які нараховується амортизація за ставкою 6 %. На цю ж суму підприємство щоквартально зменшувало скоригований валовий доход.

Однак, документів, які б підтверджували факт експлуатації камер газації  підприємство не надало.

Тому, на думку податківців, банани, ймовірно, дозрівали самі без використання дорогих камер. Однак, витрати, нібито за їх використання, фірма нараховувала, а суму податків занижувала.

Також податківці встановили порушення закону про податок на додану вартість і порушення порядку нарахування та перерахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб та комунального податку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ