Черновецький хоче ліквідувати 5 районів Києва



Фото "Сегодня"
Зовсім скоро кількість київських районів можуть скоротити вдвічі.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерело в Блоці Черновецького.

"Я знаю, що доручення готуватися до швидкої адмінреформи мер уже дав своєму заступникові Володимиру Головачеві", - сказав співрозмовник видання.

Однак сам Головач офіційно цю інформацію не підтверджує, мовляв, жодних письмових розпоряджень не отримував.

Скорочення столичних районів має на меті зекономити витрати на чиновників і об'єднати всі ресурси. Адже цього року на утримання апарату 10 адміністрацій і райрад у бюджеті заклади близько 400 мільйонів гривень. Зі зменшення кількості районів - скоротилися б і витрати.  

У Київській адміністрації подейкують, що бажання швидко урізати 5 районів пов'язана з майбутніми виборами в райради, які відбудуться 30 травня наступного року.

На думку депутат Блоку Кличка Наталії Новак, Блокові Черновецкого необхідно забезпечити собі хороші відсотки, оскільки вибори пройдуть за пропорційною системою.

"От зараз і збираються скоротити райони, якими керують неугодні йому люди", - сказала Новак.

Однак, в мерії запевняють, що політика тут ні при чому, мовляв, "вивільнені" гроші можна буде пустити на соціальні програми.

Як відомо, не можуть до кінця порозумітися з мером Києва керівники Шевченківського, Дарницького, Святошинского, Деснянського і Подільського районів, тож, можливо, саме вони і зникнуть з нової карти столиці.

Як відомо, раніше Черновецький заявив про намір запропонувати Київраді розглянути питання про скорочення кількості районів у столиці.

Він вважає, що 10 районів міста треба розформувати таким чином, щоб приєднати до благополучних районів ті, керівники яких не справляються зі своїми обов'язками.  

Згодом було підготовлено проект рішення Київради про адміністративно-територіальний устрій Києва, згідно з яким пропонувалося реорганізувати 10 районів столиці в 5.

"Створити в м. Києві п'ять районів і присвоїти їм такі назви: Дарницький, Деснянський, Оболонський, Печерський, Солом'янський", - йшлося тоді в проекті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ