Гроші зоопарку розкрадаються?



Колишній заступник директора зоопарку Кирило Тарантін заявляє, що на утримання зоопарку цілком вистачило б тих грошей, які він заробляє на продажу квитків, однак прибуток звіринця розкрадається.

Про це він повідомив в інтерв'ю УНІАН.

"З початку року по вересень зоопарк відвідало 850 тисяч чоловік. Це дуже добра цифра. Раніше я рахував, скільки коштує утримання зоопарку на рік. Це десь 12 мільйонів гривень. Тобто навіть тих грошей, які зоопарк заробляє, цілком могло б вистачати. А куди діваються - невідомо!", - сказав Тарантін.

За його словами, до махінацій з грошима причетна директор зоопарку Світлана Берзіна.

"Вони мутять буквально на всьому: на календариках, навіть на ремонті котла... Вони котел відремонтували за готівку, а списали на це 17 тисяч гривень і ще якусь суму... Перед тим як заварилася ця вся каша, вона нам наводила цифри - що зоопарк заробив 19,5 мільйона гривень за дев'ять місяців цього року. Проте коли ми почали вимагати звіт, на що витрачаються гроші, з 19,5 мільйона раптом стало 17, пізніше - 14", - сказав колишній заступник директора зірниця. 

"Цікава ситуація також із турнікетами при вході в зоопарк. Їх установили ще у квітні минулого року. Спочатку казали, що вони коштують 140 тисяч гривень, потім вони чомусь стали коштувати 400 тисяч. Але ці турнікети досі не запрацювали", - розповів Тарантін.

Він наголосив, що доходи зоопарку Берзіна нібито витрачає на будівництво вольєрів, на ремонти, однак результату не видно.

"Ми всі побачили, гроші розкрадаються. По-іншому сказати не можна", - сказав Тарантін.

За його словами, гроші йдуть на вітер, а натомість керівництво зоопарку економить на тваринах.

Наприклад, після рекомендації посадити слона на дієту, потрібно було перестати давати йому  картоплю й хліб, натомість нині тварину годують лише сіном. Через це 40-річний слон за три місяці скинув п'яту частину своєї ваги - 1,2 тонни, а це є дуже небезпечним для його життя.

Слон у травні і у жовтні 2009 року. Фото УНІАН 
"Звісно, що їм вигідно годувати слона лише сіном, бо воно коштує копійки, а так слон обходиться в 400 тисяч гривень на рік. Майже на половину вони скоротили практично всі раціони. Зайдіть у будь-який зоопарк за кордоном, на тарілках у тварин завжди великий асортимент фруктів. А в нас як дали моркву, то тварина й мусить жерти ту моркву", - сказав Тарантін.

За його словами, Берзіна наче зумисне хоче завалити зоопарк, скорочуючи цілі відділи, звільняючи працівників і, відповідно, звільняючи дорогоцінну київську землю.

"Вони хочуть винищити всіх великих тварин і відрізати від території зоопарку "маленький" шматочок землі в 14 гектарів. Усі спеціалісти пішли, тварини вимирають, і для Берзіної незабаром це буде виправдання, мовляв, тварин нема, працівників нема, нам не потрібно аж 34 гектари землі - частину можна продати", - сказав колишній заступник директора звіринця.

За його словами, керівництво зоопарку вже цього року хотіло відкрити стоянку на території звіринця.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ