Луценко: пішохода міг збити не Омельченко


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що в аварії за участю екс-мера Києва Олександра Омельченка, внаслідок якої загинув пішохід, може бути винним інший автомобіль.

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє УНІАН.

"Зараз потрібно встановити, що було причиною смерті громадянина. Якщо причиною був автомобіль пана Омельченка - це один шлях розвитку (справи), якщо інший автомобіль на зустрічній смузі - це інший шлях", - сказав Луценко.

Він додав, що "слідство встановить причинний зв`язок смерті й інші нюанси, необхідні для пред`явлення звинувачень".

За словами Луценка, в даний час слідство намагається встановити особу загиблого.

"Про жодні передчасні звинувачення я зараз не можу говорити", - наголосив він.

Луценко відзначив, що на даний час, доки Омельченку не пред`явлено звинувачення, кримінальна справа за фактом ДТП є компетенцією Міністерства внутрішніх справ.

"Але якщо експертиза покаже причетність і безпосередню провину народного депутата, то, безперечно, ця справа буде передана в Генеральну прокуратуру", - пояснив міністр внутрішніх справ.

Як відомо, 25 листопада о 21.20 на Столичному шосе у Києві на виїзді з села Чапаївка депутат від НУ-НС, екс-мер Києва Олександр Омельченко збив на смерть пішохода.

У своєму письмовому поясненні Омельченко зазначив, що їхав зі швидкістю 70 км/год з с. Чапаєвка, коли перед його автомобілем із-за потоку зустрічного транспорту несподівано з`явилася людина.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ