Завод "Арсенал" знищують через землю в центрі Києва?


Метою ліквідації заводу "Арсенал" є отримання контролю над його територією – підприємство розташоване в Печерському районі Києва, на площі у 27 га.

Про це на прес-конференції у середу заявила голова профспілкового комітету Державного підприємства “Завод Арсенал” Олена Сміла, повідомляє УНІАН .

Як відомо, згідно з розпорядженням Кабміну, держпідприємство "Завод "Арсенал" реорганізується шляхом приєднання його до КП спеціального приладобудування "Арсенал", перейменованого з КП "Центральне конструкторське бюро "Арсенал".

За словами Смілої, під час реорганізації "Заводу "Арсенал" незаконно звільняються його працівники.

"Великий завод приєднують до маленького підприємства, яке, природно, не зможе прийняти всіх працівників заводу і його виробничі активи. Першим наказом комісії Національного космічного агентства про припинення діяльності "Заводу "Арсенал" був наказ про скорочення працівників підприємства", - сказала вона.

Сміла переконана, що ці накази є незаконними і такими, що порушують права трудового колективу. 

"Колектив заводу звертався до різних інстанцій з проханням захистити його права, ми писали листи в Кабмін і Верховну Раду, в СБУ і Генеральну прокуратуру. Але всі наші листи ні до чого не привели", - відзначила вона.

Сміла наголосила, що на сьогодні "фактично завершилося знищення заводу «Арсенал», який виключено з державного реєстру", а всі клопотання колективу до судів щодо відміни виключення заводу з держреєстру було відхилено.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ