У київських парках заллють катки і насиплють гірки



Фото epochtimes.com.ua
"Київзеленбуд" розробив проект, згідно з яким у більшості міських парків і районних скверів у грудні облаштують ковзанки, лижні траси і гірки для спуску на санчатах.

Щоправда, траси будуть лише у великих парках - їх позначать там спеціальними червоними прапорцями, а в невеликих -  заллють ковзанку, пише "Сегодня".

За словами прес-секретаря "Київзеленбуду" Олени Оганесової, деякі ковзанки будуть мобільними, тобто залежно від погоди, їх можна буде переносити з місця на місце і згортати або розгортати.

"Усі ковзанки і гірки будуть безкоштовними. Хіба що доведеться платити за прокат інвентарю, який будуть здійснювати приватні структури. Вони ж будуть стежити за чистотою території", - сказала Оганесова.

Водночас можна буде прийти зі своїми лижами чи ковзанами і покататися під музику.

"Якби був сніг і мороз, ми б давно уже все це обладнали, але поки погода підводить, тому ми ведемо переговори з інвесторами. Для штучного снігу і льоду потрібно дороге устаткування, а бюджетних коштів на це немає", - сказала прес-секретар "Київзеленбуду".

Порозважатися взимку можна буде у двох десятках парків. Так, у Парку Партизанської обіцяють залити каток на 300 кв. м, зробити лижну трасу і гірку для санчат; у Парку імені воїнів-інтернаціоналістів - каток і гірку; у парку "Молодіжний" і "деснянський" - катки (на 300 і 1000 кв. м відповідно).

Крім того, катки з'являться у парку ім.. Кіото, парку Дружби народів, парку Перемоги, Маріїнському парку, парку Оболонь, парках "Хрещатий" і "Островського", "Відрадний", "Орлятко" та парку імені Ромена Ролана.

Водночас, у Гідропарку, парку культури "Пуща Водиця", парку відпочинку біля озера Вербне і парку Березовий гай облаштують лижні траси (від 500 до 1200 м).    

У Печерському ландшафтному парку та парку Пушкіна будуть гірки для катання на санчатах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ