БЮТ проти передачі теплопунктів Києва у приватні руки


Депутатська фракція БЮТ у Київраді виступає проти передачі центральних теплових пунктів столиці у підпорядкування АК "Київводоканал", оскільки переконана, що це не покращить ситуації з водопостачанням у столиці.

Про це на засіданні постійної комісії Київради з питань ЖКГ заявив заступник голови комісії Семен Борисенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

За його словами, центральні теппункти - це власність громади Києва, яка коштує сотні мільйонів гривень.

"Чому ми маємо віддавати цю власність в руки комерційній структурі - ВАТ "Київводоканал" - просто так? Бюджет і так дірявий, а які нові збитки він понесе від цього рішення?", - обурився депутат.

Борисенко переконаний, що у разі передачі центральних теплових пунктів ВАТ "Київводоканал" міська громада не отримає контролю над якістю води і тепла у столиці.

"Віддавши "Київводоканалу" своє майно, ми створимо в його особі безкомпромісного монополіста, який встановлюватиме вигідні лише йому правила гри самостійно, ігноруючи думку киян. Фактично, замість одного вже існуючого приватного монстра "Київенерго", столична влада хоче створити нового - "Київводоканал", - додав Борисенко.

Водночас він заявив, що БЮТ наполягає на тому, щоб це майно було повернуте громаді Києва.

"До речі, чинний мер Леонід Черновецький обіцяв це зробити, але обіцянку свою не виконав", - підсумував депутат.

Бютівці переконані, що керувати тепловими пунктами та мережами столиці мусить відповідне комунальне підприємство, наприклад, вже існуюче "Київтеплокомуненерго".

Як відомо, раніше повідомлялося що комісія Київради з питань ЖКГ рекомендує Київраді передати комунальні центральні теплові пункти і внутрішньоквартальні теплові мережі, що перебувають у користуванні "Київенерго", у користування "Київводоканалу".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ