Теплопункти і мережі столиці рекомендують передати "Київводоканалу"



Фото dancor.sumy.ua
Комісія Київради з житлово-комунального господарства й паливно-енергетичного комплексу рекомендує Київраді передати комунальні центральні теплові пункти і внутрішньоквартальні теплові мережі, що перебувають у користуванні "Київенерго", у користування "Київводоканалу".

Таке рішення комісія прийняла на своєму засіданні у вівторок, пишуть "Українські новини".

Згідно зі схваленим проектом рішення, Київрада мусить доручити профільним підрозділам КМДА й обом компаніям визначити перелік майна, необхідного для надання послуги центрального опалення й гарячого водопостачання, інвентаризувати центральні теплопункти і внутрішньоквартальні мережі, визначивши їхню залишкову вартість.

Після цього КМДА повинна розірвати діючі договори з "Київенерго" на оренду й використання цього майна, а також на виробництво останньої послуги щодо централізованого опалення й гарячого водопостачання в столиці.

Потім КМДА повинна передати їх в користування "Київводоканалу", який візьме на себе зобов'язання виступити виробником послуг з опалення й гарячого водопостачання, відзначає видання.

У свою чергу "Київводоканал", уже як виробник послуг, мусить укласти або переукласти відповідні договори з ЖЕКами всіх форм власності.

Проект рішення планують винести на розгляд найближчої сесії Київради.

Як відомо, у серпні КМДА заявила, що має намір вилучити в "Київенерго" орендоване останньою комунальне майно у випадку, якщо компанія не погодитися виконувати взяті на себе зобов'язання з забезпечення міста гарячою водою й теплоенергією.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ