Столична влада хотіла "провернути" оборудку на 770 мільйонів?


Київська влада здійснила спробу закупити 100 вагонів для Київського метрополітену за сумнівною лізинговою схемою. Вірогідні втрати міського бюджету при цій оборудці могла досягти 770 мільйонів гривень.

Про це заявив один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський з посиланням на Контрольне ревізійне управління, повідомляє прес-служба депутата.

"Вартість одного вагона була завищена на 1,8 мільйона гривень. При цьому винагорода компанії за лізингові послуги становила б 590,8 мільйона гривень", - сказав політик.

На його думку, великі сумніви викликає законність перемоги у тендері компанії ТОВ "Укррослізинг", оскільки зареєстрована ця компанія була тільки у січні 2009 року, а "її статутний фонд у 20,6 тисячі гривень явно не міг слугувати додатковим аргументом".

"Незважаючи на це, КМДА засвідчила результати тендеру, втягнувши місто в подальші судові з'ясування. І хоча столичний бюджет не зазнав втрат, кияни вже зараз відчувають на собі наслідки таких дій. Інтервали руху поїздів на лініях значно збільшилися, в тому числі і через брак нових вагонів", - підкреслив Андрієвський.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ