Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b07be3617342/
Українська правда
Київ

БЮТ: Музей Тичини має бути у державній власності

21.11.2009  11:17

Київрада мусить передати єдиний в Україні Літературно-меморіальний музей-квартиру Тичини в державну власність.  

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризмуОлександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Давайте говорити щиро: передача музею з міської у державну власність до ювілею письменника, що святкуватиметься у 2011 році, - це лише один бік питання",- сказав Бригинець. 

Він нагадав, що у червні 2009 року музей Тичини за адресою вул. Терещенківська, 5 опинився під загрозою виселення через те, що КМДА вчасно не сплатила за оренду приміщення 16 тисяч гривень.

За його словами, є небезпека, що грошей в бюджеті міста на музей знову не виявиться і він знову опиниться під загрозою виселення.

"Крім того, в міста немає коштів на забезпечення охорони музеїв у тому вигляді, як того вимагають державні стандарти. Це ще одна причина, яка спонукає комісію ініціювати передачу музеїв з комунальної до державної власності", - додав Бригинець.

Як відомо, Літературно-меморіальний музей-квартира Тичини, створений у 1979 році, і на сьогоднішній день є єдиним зареєстрованим музеєм в Україні. 

Приміщення музею та його експонати, яких налічується більш ніж 27 тисяч, є державною власністю, але комунальні послуги та оренда фінансуються з міського бюджету Києва, а співробітники підпорядковуються КМДА

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.