Голубченко думає, куди б "пристроїти" теплопункти Києва


Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляє, що місто готове перебрати на себе управління всіма центральними тепловими пунктами та розподільчими тепловими мережами, щоб безперебійно забезпечувати киян гарячою водою і теплом.

Про це він заявив у п'ятницю, коментуючи ситуацію з "Київенерго" і "Київводоканалом", повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, одним із наріжних каменів ситуації, що склалася, є питання виробництва гарячої води, адже "Київенерго" фактично і досі не стала її виробником. У зв'язку з цим він

звернувся з проханням включити до порядку денного сесії Київради питання про передачу центральних теплопунктів.

"Я вже звернувся до депутатів з пропозицією включити до порядку денного питання про передачу ЦТП і теплових мереж у підпорядкування або "Київводоканалу", або "ДарТЕЦ", або ж "Київтеплокомунерего"", - сказав Голубченко.

Крім того, за його словами, проблема полягає ще й у тому, що "Київенерго" і "Київводоканал" ніяк не можуть вирішити, хто ж з них має фінансувати підкачку води.

"Нагадаю, що при розробці нових житлово-комунальних тарифів, місто дозволило "Київводоканалу" включити ці витрати у нові розрахунки, проте акціонерна компанія не виконала ці рекомендації і сьогодні у неї фактично немає визначених джерел для відповідних проплат на користь "Київенерго"", - пояснив ситуацію Голубченко.

Він додав, що з понеділка почне проводити оперативні наради з керівниками "Київенерго" та "Київводоканалу", де прийматимуться "жорсткі рішення в інтересах киян".

Як відомо, у середу керівництво "Київводоканалу" заявило, що буде змушене найближчим часом перейти на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці та припинити очищення стоків, якщо "Київенерго" і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

Згодом Черновецький пообіцяв, що не допустить погодинної подачі води мешканцям столиці

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ