Мер Києва біля лікарні продаватиме вінки і труни?



Фото timer.od.ua
Голова Шевченківської райради Віктор Пилипишин вимагає від міської влади припинити встановлювати магазин ритуальних послуг на в'їзді до міської клінічної лікарні №9 на вул. Ризькій, 1. 

За його словами, ні районна влада, ні адміністрація лікарні жодних погоджень встановлення київською владою такого магазину не давала, повідомляє прес-служба Шевченківської РДА.

 "Учора на територію лікарні приїхали робітники Лісового кладовища і почали бетонувати майданчик під магазин. Вони не представилися, не надали ніяких документів, на заперечення медиків грубо відмахнулися. Медики та районна влада відразу забили тривогу. Але на звернення до Головного управління охорони здоров'я та до служби допомоги мера ніхто не відреагував", - сказав Пилипишин.

За його словами, таким чином, вже скоро пацієнти та лікарі спостерігатимуть торгівлю поховальним інвентарем прямо під своїми вікнами.

"Хижацький капіталізм, який культивує столична влада, дійшов до вищої міри цинізму. Очевидно в КМДА усвідомили, до якого стану вони довели медицину і вирішили, що після відвідин лікарні, де крім бинта і йоду більше немає медикаментів, найкращим виходом для пацієнта буде зайти в магазин ритуальних послуг", - сказав районний голова.

За його словами, коли на місце інциденту викликали міліцію, там з'явилась ще одна людина, яка пред'явила посвідчення працівника КМДА, і правоохоронці зникли.

Зараз роботи по спорудженню магазину продовжуються. Є обґрунтовані підозри, що цей магазин спорудять за вихідні і на наступному тижні він вже почне працювати.

"Поява магазину ритуальних послуг біля лікарні це просто знущання як з персоналу, так і з пацієнтів. Тим більше, що поряд знаходиться не лише клінічна лікарня №9, але й районна поліклініка №3. Може, в мерії знайшли новий рецепт лікування - дивитися з вікон лікарні на гроби та вінки?", - сказав Пилипишин.

Він наголосив, що вимагає від міської влади "пояснень цього інциденту і негайного припинення робіт".

"Також міській прокуратурі слід звернути на це увагу і дати цим діям відповідну правову оцінку", - заявив Пилипишин.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ