У Києві викрали 536 автомобілів


З початку року в Києві зареєстровано 536 викрадень автомототранспорту. За статистикою викрадають, як правило, машини, не обладнані пристроями проти викрадення. Однак, цього року столичні правоохоронці по "гарячих слідах"  розкрили кожне третє автовикрадення, а також затримали майже 200 раніше викрадених машин.   

Традиційно більше всього автокрадіжок відбувається у вечірній і нічний час доби зі стихійних парковок, розташованих біля будинків, магазинів, офісів, які не охороняються, повідомляє прес-центр ДАІ Києва.

Найчастіше цього року викрадали автомобілі марок ВАЗ (викрадені 93 машини), "Лексус" (45) і "Міцубісі" - (40).

Великою популярністю, за інформацією ДАІ, у викрадачів користуються й окремі моделі джипів, серед яких: "Тойота-Ленд-Крузер", "Лексуси" RX350 і GX470, "БМВ" Х5 і "Міцубісі Аутлендер".  

У зв'язку з цим у Державтоінспекції порадила водіям користуватися послугами охоронюваних автостоянок.  

"Автовласникам необхідно виявляти особливу обережність, залишаючи свої машини в Дарницькому і Святошинському районах Києва, де був викрадений кожен третій автомобіль. Також не слід втрачати пильність на проспектах Сталінграда, Оболонському і Бажана, вулицях Драгоманова, Ахматовій, Князівський затон і Григоренка. Саме ці столичні магістралі стали лідерами за кількістю викраденого транспорту", йдеться в повідомленні ДАІ.

Водночас керівник столичної ДАІ Анатолій Сіренко порадить при виявленні зникнення автомобіля без зволікань звертатися в міліцію. За його словами, практика показує: чим швидше правоохоронці довідаються про те, що трапилося, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ