Черновецький знає, як вирішити конфлікт між "Київенерго" і водоканалом


Мер Києва Леонід Черновецький має намір вирішити конфлікт, який виник між енергокомпанією "Київенерго" та АК "ВАТ "Київводоканал" шляхом переговорів.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді. Київ" у п'ятницю, відповідаючи на питання, чи має мер якісь важелі впливу на ці компанії, щоб уникнути перебоїв з водопостачанням Києва.

"На жаль, при старому керівництві ці дві компанії були фактично приватизовані, звісно вплив на них Київською адміністрацією сильно втрачений. Але я їх посаджу за стіл переговорів, і всі проблеми вони вирішать", - відповів Черновецький.

 За його словами, на жаль, він немає можливості звільнити керівництво "Київенерго" чи "Київводоканалу", але знає механізми роботи з такими компаніями, тому проблему, яка виникла між цими компаніями зможе вирішити.

"У силу мого характеру і знання різних механізмів роботи з такими структурами - я в минулому сам бізнесмен - я знаю від чого вони (принципи роботи "Київенерго" і "Київводоканал") залежать. У мене немає можливості змінити керівництво, але є інші можливості", - сказав міський голова.

Водночас він не зміг назвати, яку саме суму Київська адміністрація заборгувала "Київенерго".

"Є дуже багато питань, дуже глибоких по цій темі (боргу КМДА), але вони вимагають спеціальних пояснень, я б не хотів про це говорити сьогодні. Є різні думки з приводу того, хто кому і скільки винен, але жодного стосунку до води, яку споживають, це немає", - сказав мер.

Однак, він запевнив, що перебоїв з водою у киян не буде.

"Проблеми з водою, поки я мер не буде. Я цього не допущу. Вода у киян буде. А все решту ми вирішимо", - підсумував Черновецький.  

Як відомо, у середу керівництво "Київводоканалу" заявило, що буде змушене найближчим часом перейти на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці та припинити очищення стоків, якщо "Київенерго" і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

Згодом Черновецький пообіцяв, що не допустить погодинної подачі води мешканцям столиці

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ