"Київенерго" каже, що не має боргів перед "Київводоканалом"


"Київенерго" витрачає на купівлю води у "Київводоканалу" для власних потреб близько 1 мільйона гривень щомісяця і боргів не накопичує.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"У той же час, "Київводоканал" - найбільший боржник за електрику серед споживачів енергокомпанії. Водопостачальна компанія має борг перед "Київенерго" за використану електричну енергію в розмірі 343,906 мільйона гривень", - сказав Уткін.

При цьому, за його словами, середньомісячне споживання електроенергії цим комунальним підприємством - близько 26 мільйонів гривень

"Наразі тариф на теплову енергію для потреб населення знижено, він не покриває витрат "Київенерго" на його виробництво і ми щодня збільшуємо свої збитки", - наголосив Уткін.

Він додав, що водночас тариф на воду залишився підвищеним - і навіть в цих умовах від "Київводоканалу" за використання електрики компанія у листопаді не отримала жодної копійки".

"Складається враження, що це принципова позиція "Київводоканалу" - не сплачувати борги. Адже "Київенерго" не раз надавала пропозиції щодо реструктуризації боргу, складання графіку погашення заборгованості тощо. Але практика укладання мирних угод із "Київводоканалом", на жаль, говорить про те, що з їх боку такі домовленості ніколи не виконуються", - додав Уткін.

"Українська правда. Київ"
 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ