Блок Кличка хоче мораторій на забудову біля Лаври Софії


Блок Кличка вимагає негайно накласти мораторій на всі будівельні роботи, що несуть загрозу Києво-Печерській Лаврі і Софії Київській.

Про це заявила заступник голови фракції Наталія Новак, повідомляє прес-служба Блоку.

За її словами, подання Київрадою апеляції на рішення суду, який не дозволив будівництво в межах охоронної ділянки Софіївського собору по вул. Стрілецькій 10/1, вкотре засвідчило, що для "команди Леоніда Черновецького турбота про збереження історичного обличчя міста - пустий звук".

"Лише в минулому скликанні Київради наш Блок подав 171 проект рішення про відміну незаконних землевідведень, частина з яких торкалася і ареалу Софії Київської. На сьогоднішній день жоден з цих проектів столична влада не підтримала", - сказала Новак.

Водночас вона наголосила, що підтримка Київрадою незаконних землевідвень через суди означає лише одне - команда Леоніда Черновецького "націлена на забудову історичних зон столиці".

"Бізнес-інтереси для неї настільки важливі, що влада не хоче звертати увагу навіть на категоричне й аргументоване рішення суду", - сказала Новак.

Вона підкреслила, що влада чудово розуміє, що через ці дії ЮНЕСКО може позбавити такі об'єкти статусу пам'яток всесвітнього надбання.

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ