"Київенерго": залякування киян – постійна практика водоканалу


Керівництво "Київенерго" заявляє, що повідомлення "Київводоканалу" про можливе лімітування води та можливе припинення очищення стоків є звичайним залякуванням.

Про це заявив директор з правового забезпечення "Київенерго" Дмитро Усатюк, повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, непорозумінь між "Київенерго" та "Київводоканалом" не існує, також немає ніяких корпоративних конфліктів між компаніями.

"Є неповага до закону з боку "Київводоканалу", через що ця компанія не хоче виконувати рішення суду щодо повернення боргу "Київенерго", - зазначив Усатюк.

Тому, за його словами, ситуація, в якій нині опинився "Київводоканал" виникла з вини його керівництва і воно має нести відповідальність за наслідки.

"Залякування киян екологічними катастрофами - постійна практика Водоканалу. Керівники "Київводоканалу" знали, що своїми діями, безвідповідальною позицією ставлять під загрозу постачання питної води киянам. Знали і нічого не зробили", - додав Усатюк.

У "Київенерго" нагадали, що станом на 1 листопада борг "Київводоканалу" перед компанією за надання послуг з підвищення тиску холодної води для подачі її споживачам складає 54 мільйони гривень. А судова тяганина між компаніями щодо примусової сплати боргу триває ще з 2002 року.

"Київводоканал" мав достатньо повноважень для своєчасного та добровільного виконання рішення суду але, з незрозумілих причин, ними не скористалися", йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

Як відомо, у середу керівництво "Київводоканалу" заявило, що буде змушене найближчим часом перейти на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці та припинити очищення стоків, якщо "Київенерго" і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ