Карантин в Києві триватиме до 25 листопада


Головний державний санітарний лікар Києва звернувся до міського голови Леоніда Черновецького з пропозицією поновити заняття в усіх школах та відновити роботу дитячих дошкільних закладів з 25 листопада.

Про це розповіла перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

"До Київського міського голови надійшла пропозиція від головного санітарного лікаря міста про припинення карантину в навчальних закладах столиці з 25 листопада", - сказала вона.

За словами Кільчицької, така пропозиція обумовлена тим, що за 3 дні поточного тижня темпи захворюваності населення значно знизились.

"Але остаточне рішення щодо цього питання буде прийняте на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії при Кабінеті міністрів", - зазначила Кільчицька.

Так, з урахуванням темпів зниження захворюваності населення на грип та ГРВІ за 3 дні поточного тижня, міська СЕС прогнозує, що протягом тижня на грип та ГРВІ перехворіє близько 26 тисяч киян.

Показник складе 94-95,6 на 10 тисяч населення, що лише на 4% перевищує рівень епідпорогу.

Як відомо, 30 жовтня був оголошений карантин в 9 областях України - у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Волинській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій у зв'язку з епідемією грипу та ГРВІ. Водночас на тритижневий карантин закрили усі навчальні і дошкільні заклади столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ