"Київводоканал" хоче сам гріти воду киянам


ВАТ "Київводоканал" заявляє про готовність стати єдиним виробником гарячої води в столиці.

Про це на прес-конференції заявив перший заступник гендиректора з економіки й фінансів "Київводоканалу" Віталій Найдюк, повідомляє УНІАН.

"Київводоканал" готовий узяти в обслуговування центральні теплові пункти, які є власністю громади Києва, бути виробником не лише холодної, але й гарячої води та нести повну відповідальність за водопостачання в місті", - сказав він.

За словами директора департаменту експлуатації водопровідного господарства "Київводоканалу" Володимира Драгана, такий перерозподіл виробничих функцій дозволив би підприємству заробляти додаткові кошти й покращив би фінансовий стан водоканалу.

"Київводоканал" сьогодні не отримує кошти за холодну воду, яку ми поставляємо для виробництва гарячої води. На місяць це близько 16 мільйонів гривень. Якщо з нами розраховуватимуться й за послугу виробництва гарячої води, я думаю, фінансовий стан підприємства значно покращиться", - пояснив він.

Як відомо, у середу керівництво "Київводоканалу" заявило, що буде змушене найближчим часом перейти на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці та припинити очищення стоків, якщо "Київенерго" і КМДА не вирішать проблему взаєморозрахунків підприємств, що постачають послуги гарячого й холодного водопостачання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ