До Євро-2012 киянам обіцяють швидкісний трамвай і нові автобуси


Столична влада до Євро-2012 планує запустити всю гілку швидкісного трамвая, оновити автобусні та тролейбусні парки.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов.

"До Євро-2012 ми плануємо запустити всю лінію швидкісного трамвая та прилеглі до неї гілки. Також передбачено суттєве оновлення автобусного і тролейбусного парків, придбання сучасних трамвайних вагонів. Останнім часом, попри світову економічну кризу, місто вже придбало 4 трамвая та 1 тролейбус", - сказав він.

Крім того, за його словами, міська влада планує збільшувати обсяги придбання рухомого складу, який буде обслуговувати уболівальників та мешканців столиці під час ЧЄ-2012.

"З метою створення сприятливих умов для роботи громадського транспорту, в рамках підготовки та проведення в Києві фінальної частини чемпіонату Євро-2012, у місті облаштують майданчики для відстою автобусів", - сказав Бархатов.

Він наголосив, що окрім цього, тривають роботи з реконструкції існуючого та спорудження нового міжнародного терміналу аеропорту "Київ" (Жуляни), внаслідок чого його загальна пропускна спроможність зросте до 640 пасажирів за годину.

"Тож роботи попереду чимало, і ми докладемо всіх зусиль, щоб вчасно реалізувати всі важливі проекти", - сказав начальник управління.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ