У Києві створять новий вид громадського транспорту



Фото ua.all-biz.info
Столична влада розглядає можливість запровадження у Києві ще одного виду громадського транспорту - гелікоптерів, а також будівництва автомагістралі між лівим і правим берегами столиці під водою.

Про це в інтерв'ю муніципальній газеті "Хрещатик" розповів новопризначений начальник Головного управління транспорту КМДА Олексій Бархатов.

"У перспективі розглядають можливість створення в столиці нових видів транспортного сполучення. Зазначу, що потужні об'єкти, які з'являються чи мають з'явитися в столиці, передбачають спорудження гелікоптерних майданчиків. Через це в Києві з часом мають організувати спеціальну службу з відповідною ліцензією та дозволом на перевезення пасажирів столичним повітряним простором", - сказав Бархатов.

Водночас, за його словами, столична влада має намір будувати тунель під Дніпром, який, ймовірно, буде платним для проїзду автомобілів.

"Безумовно, підземний тунель допоможе розв'язати транспортну проблему, значно розвантажить місто. Окрім тунелю, безперешкодному проїзду через Київ сприяло б і будівництво додаткових мостових переходів через Дніпро. Цей проект буде доволі дорогим, а у разі залучення інвестиційних коштів, це призведе до запровадження оплати проїзду тунелем. Гадаю, що ця вартість буде незначною", - сказав Бархатов.

Однак поряд з такими грандіозними міська влада не залишить без уваги більш "приземлені" поректи - швидкісний трамвай, міську електричку, річковий пором.

"Безумовно, ці проекти розвиватимуться. Зокрема, міська електричка. У перспективі станції міської електрички створять повне кільце містом. Щодо річкового трамвайчика, практика показала, що цей проект буде цікавий киянам і в подальшому. Тому плануємо його розвивати", - сказав начальник управління.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ