Бригінець: Одна з найстаріших книгарень під загрозою знищення


Голова комісії Київради з питань культури і туризму бютівець Олександр Бригинець заявляє, що Дніпровська райрада прийняла рішення про приватизацію приміщення одного з найстаріших магазинів.

"Ліквідую книгарні не тільки в центрі, -  десятки їх закриті у всіх районах. І от прийшов час одного з найстарших магазинів на Лівому березі, що знаходиться біля кінотеатру "Ленінград" на проспекті Гагаріна, 13. Дніпровська райрада в місті Києві прийняла рішення про приватизацію приміщення, що займає книгарня", - сказав Бригинець.

Він нагадав, що згідно з "Основами законодавства про культуру", книгарні є закладами культури, оскільки сприяють поширенню творів мистецтва - літератури, повідомляє прес-служба депутата.

"А закладу культури, хотілося б нагадати, віднедавна охороняються спеціальними законами, що вберігають їх від ліквідації. Відповідне рішення про захист закладів культури проголосувала і Київрада", - сказав політик.

Він висловив, сподівання, що "колеги з Дніпровської райради скасують своє рішення про приватизацію приміщення, у якому знаходиться книгарня і тим самим повернуться в поле законодавства по культурі".

Як відомо, у минулі роки по Києву прокотилася ціла хвиля закриття популярних книгарень, таких як "Поезія", "Ноти", "Мистецтво" тощо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ