Вода з бювета коштуватиме 30-50 копійок за літр



Фото 24.ua
Вода у київських бюветах може стати платною. Про це газеті "Сегодня" заявив начальник служби госпзабезпечення "Київводоканалу" Федір Судніцин.

Він нагадав, що мерія вирішила забрати бювети у райадміністрацій і передати їх на обслуговування комунальному підприємству, оскільки райони погано розраховуються з "Київводоканалом", а страждають через це кияни.

"Є така ідея (брати плату за воду). Спочатку встановлять системи очищення й озонування води, а потім будуть стягувати плату. Мова йде про 30-50 копійки за літр. Адже на очищення доведеться витратити чимало коштів - треба вкласти як мінімум 40 мільйонів гривень", - сказав Судніцин.

Водночас заступник начальника "Київводоканалу" Володимир Дараган вважає, що вода у бюветі має бути за ціною магазинної -  по 1,5 гривні за літр.

"Якщо там така ціна, то чому в нас має бути дешевше? Вода буде такої ж високої якості або навіть кращою", - сказав він.

Тим часом мерія поки про такі плани офіційно не говорить. За словами першого заступника голови КМДА Антолія Голубченка, таких проектів поки що немає.

"Так, думки є, але остаточне рішення ще не прийняте",- сказав заступник Черновецького.

Як відомо, влітку майже у всіх районах через борги райадміністрацій закрили бювети.  

Як відомо, рік тому начальник Головного управління комунального господарства КМДА Михайло Шпарик, заявляв, що київські бювети обладнають спеціальними системами очистки. Тоді передбачалося, що вода з бюветних комплексів буде коштувати близько 40 копійок за 1 літр.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ