Усі київські аптеки обладнають пандусами для інвалідів


Протягом трьох місяців усі приватні аптеки в Києві будуть обладнані пандусами для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Такі доручення дав міський голова Леонід Черновецький після засідання Міського комітету доступності інвалідів до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, повідомляє прес-служба мерії.

За словами першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, виконання  міської програми "Безбар'єрне середовище" є одним з першочергових завдань столичної влади.

"Наразі тривають роботи з облаштування пандусів та з'їздів, пониження рівня тротуарів перед пішохідними переходами, встановлення звукових світлофорів, встановлення спеціальних ліфтів в надземних пішохідних переходах тощо", - сказала Кільчицька.

За інформацією комунальної корпорації "Київавтодор", протягом поточного року виконано 1722 пониження бордюрного каменю. Загалом до 2011 року планується провести 7248 таких понижень.

Крім того, вже 7 надземних переходів обладнані ліфтами, повідомили у прес-службі КМДА.

За інформацією "Київського метрополітену", на всіх станціях столичного метро встановлені орієнтири для людей з вадами зору, 617 вагонів рухомого складу облаштовані інформаційними моніторами для людей з вадами слуху.

Крім того, 46 станцій метро облаштовані інформаційними звуковими моніторами, а 119 підземних переходів облаштовані колясочними з'їздами.

"За ініціативи Леоніда Черновецького, на муніципальному телеканалі ТРК "Київ" з лютого 2009 року запровадили супровід інформаційних програм сурдоперекладом. Зокрема, з сурдоперекладом виходить програма "Столиця" та випуски новин", - сказала Кільчицька.

Крім того, за її  словами,  кияни із вадами слуху мали змогу дивитись телемарафон на тему профілактики грипу в прямому ефірі, який також супроводжувався сурдоперекладом.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ