Киянам світить "водний апокаліпсис"



Фото kp.ru
Внаслідок блокування рахунків "Київводоканалу" за борги перед "Київенерго" підприємство, яке єдине постачає киянам питну воду та забезпечує відведення каналізаційних стоків, не здатне продовжувати свою господарську діяльність та здійснювати аварійні ремонтні роботи на мережах.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора "Київводоканалу" Ярослава Філатова до мера Леоніда Черновецького та його заступника Анатолія Голубченка.

Через арешт рахунків на загальну суму 28,5 мільйона гривень "Київводоканал" не може купувати необхідні для процесу водопідготовки реагенти.

"Уже сьогодні ми вимушені розглядати варіанти переходу на лімітований графік подачі питної води мешканцям столиці. Блокування рахунків "Київводоканала" може призвести до порушення технологічної лінії очистки каналізаційних стоків, яке відбувається на Бортницькій станції аерації", йдеться в листі.

Таким, чином, наголошує керівництво "Київенерго", населення всього дніпровського басейну, яке проживає нижче за течією Дніпра, наражатиметься на небезпеку техногенної катастрофи.

"Кияни вкотре стають жертвою непорозуміння "Київенерго" та "Київводоканал". Так, борги перед "Київенерго" дійсно існують, але не можна не брати до уваги той факт, що всупереч діючим розпорядженням міськдержадміністрації, "Київенерго" роками не підписує договори щодо купівлі в "Київводоканал" холодної води для приготування гарячої", йдеться в листі.

Таким чином, наголошують у водоканалі, у столиці відсутній виробник гарячої води, оскільки "Київенерго", отримавши від КМДА центральні теплові пункти, де фактично виробляється послуга з гарячого водопостачання не визнає себе виробником гарячої води та, відповідно, не розраховується з "Київводоканал" за сировину для виробництва гарячої води - холодну воду.

"З цієї причини "Київводоканал" щомісяця втрачає кошти на суму понад 16 мільйонів гривень, які мали б бути направлені на погашення існуючої заборгованості. Безапеляційна та безвідповідальна позиція "Київенерго" ставить під загрозу життєзабезпечення столиці загалом", йдеться в листі.

"Київводоканал" заявляє, що задля покращення ситуації,  готовий прийняти від "Київенерго" центральні теплові пункти, та виступати виробником не лише холодної, а й гарячої води.

"Враховуючи викладене, просимо терміново втрутитись у існуючу ситуацію з метою недопущення припинення водопостачання у столиці та уникнення загрози екологічної катастрофи", йдеться в листі до Черновецького.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ