Мера Києва просять погасити борг


АК "Київенерго" звернулася до міського голови Леоніда Черновецького із пропозицією включитися в процес погашення боргів енергокомпанії за паливо, які виникли з вини КМДА.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Через те, що тарифи на тепло в Києві встановлені нижче економічно обґрунтованого рівня, вартість палива є більшою ніж доходи "Київенерго" за виробництво теплової енергії. Таким чином, компанія має заборгованість перед ДК "Газ України" за поставки палива у розмірі 741 мільйон гривень", - сказав Уткін.

За його словами, компанія в повному обсязі реалізувала можливість знизити розмір боргу перед газопостачальниками шляхом проведення протоколів за відповідною постановою Кабміну.

Водночас знизити борг перед "Газ України" ще на 280 мільйонів гривень не дозволяє наявність штрафних санкцій щодо "Київенерго" у розмірі 58 мільйонів гривень, відзначив Уткін.

"У листі до пана Черновецького ми пропонуємо столичній владі зайняти більш активну позицію та посприяти проведенню протоколів згідно механізму, який надає Кабмін. Адже саме з вини КМДА Київенерго отримала штрафи за накопичення паливного боргу і втручання столичної влади сподіваємося допоможе вирішити це питання", - додав фінансовий директор компанії.

Як відомо, "Київенерго" повністю розрахувалася за газ для виробництва електричної енергії, використаний у жовтні цього року.

Водночас збиток компанії від основної діяльності за 9 місяців 2009 року склав 945 мільйонів 629 тисяч гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ