У Черновецького розкажуть, як відмовитись від куріння


У середу о 14.00 розпочалися консультації населення з питань відмови від тютюнокуріння на довідковій телефонній службі "Здоров'я" 15-83.

Їх приурочено до Всесвітнього дня боротьби проти хронічної обструктивної хвороби легень (ХОХЛ), повідомляє прес-служба КМДА.

Консультації надаватиме головний лікар Київського міського Центру здоров'я, кандидат медичних наук Отто Стойка.

За  оцінками ВООЗ, 210 мільйонів людей в усьому світі хворіють на ХОХЛ в помірній та тяжкій формі, 3 мільйони щорічно помирають від цієї недуги.

Основними симптомами такої хвороби є задишка або почуття недостатності повітря, надлишкове виділення мокроти і хронічний кашель. Із розвитком хвороби утруднюється щоденна фізична активність, така, наприклад, як підйом на декілька сходинок.

Хвороба розвивається повільно і частіше за все проявляється після 40 років.

З поширенням куріння серед жіночого населення, а також ризиками впливу забрудненого повітря приміщень, хвороба уражує жінок та чоловіків майже в однаковій мірі, кажуть лікарі.

Незважаючи на те, що ХОХЛ невиліковна, при своєчасному зверненні за медичною допомогою та належному лікуванні можливо контролювати симптоми, уповільнити розвиток хвороби, забезпечити достатньо високу якість життя.

Найефективнішим заходом профілактики, за словами лікарів, є утримання від куріння тютюну, в тому числі пасивного.

Консультації триватимуть до 16.00.  

18 листопада - Всесвітній  день боротьби  проти хронічної  обструктивної хвороби  легень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ