Площа доріг у Києві зросте в 4 рази, а в центрі будуть естакади



Фото www.nostalgia.org.ua
Архітектори, які розробляють новий генплан столиці зроблять акцент на обмеженні комерційної реклами в місті, розвиток метро і пішохідних туристичних зон та ліквідацію дисбалансу між правобережною і лівобережною частинами Києва.

Саме такі рекомендації зодчим дали експерти з Німеччини під час симпозіуму щодо Генплану Києва за участю архітекторів з Німеччини, Великобританії й України.

Розроблювачі генплану намагаються врахувати усі побажання експертів, пише "Комерсант".

Так, новий генплан передбачає реконструкцію 49 парків і 84 скверів, відродження ріки Либідь та інших малих київських річок.

Крім того, передбачається збільшити в 4 рази площу автодоріг, побудувати в центрі міста двох'ярусні тунелі й естакади та створити пішохідні турзони.

"У Німеччині вже зрозуміли, що пішоходи повинні мати пріоритет перед автомобільним транспортом", - сказав директор Інституту теорії архітектури Дармштадтського університету технологій Вернер Дурт.

За словами генерального проектувальника області Рур (Німеччина) Тома Зівертса, на лівому березі Дніпра проживає близько 40% киян, при цьому там знаходиться тільки 14% робочих місць.

"Крім того, жителі правого берега вважають лівий непрестижним. У наших містах теж є такі райони. Якщо баланс не буде досягнутий, на лівому березі можуть виникнути величезні соціальні проблеми", - підкреслив Зівертс.

Наприкінці обговорення перший заступник начальника КО "Центр містобудування й архітектури" Василь Присяжнюк, який керує розробкою генплану, погодився з наявністю дисбалансу між лівобережною і правобережною частинами міста.

"Почасти він є причиною транспортних проблем у Києві. У нас є можливість розміщувати на лівому березі офіси, об'єкти торгівлі, розважальні центри", - сказав Присяжнюк.

Він додав, що концепція генплану передбачає також "повну реконструкцію і благоустрій усіх прибережних зон Києва".

Як відомо, також новий генплан Києва передбачає будівництво до 2025 року у столиці й околицях близько 100 мільйонів кв. м житла.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ