Завершується І черга будівництва Меморіалу жертвам голодоморів



Фото trepang.livejournal.com
У столиці завершуються роботи по закінченню І черги будівництва Меморіального комплексу пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба мерії.

"Наразі будівельні роботи на об'єкті наближаються до завершення. Хочу зазначити, що окрім виконання запланованих робіт, генпідрядник виконує і додаткові проектні роботи", - сказав Голубченко.

За його словами, архітектор комплексу Анатолій Гайдамака протягом року дещо відкоригував проект Меморіалу - зокрема, додав деякі елементи композиції як ззовні, так і всередині об'єкту.

"Разом з тим, роботи ведуться згідно з графіком. Наразі ми чекаємо тільки остаточного рішення архітектора щодо способу вирубки букв на каменях пам'яті, які він вирішив удосконалити", - сказав заступник голови КМДА.

Голубченко наголосив, що роботи по завершенню І черги будівництва Меморіального комплексу буде закінчено до найближчих роковин вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, а будівництво ІІ черги Меморіалу може розпочатися після проведення відповідного міжнародного конкурсу.

Як відомо, рік тому у столиці було відкрито Меморіальний комплекс пам'яті жертв голодоморів в Україні.  Перша черга монументу жертвам Голодомору коштувала приблизно 133 мільйони гривень, загальна вартість меморілу -  748 мільйонів 853 тисячі гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ