У Черновецького візьмуться за колір реклами



Фото umgh.com.ua
Головне управління контролю за благоустроєм КМДА пропонує Київраді заборонити розміщення на фасадах будівель зовнішньої реклами контрастної за кольоровою гамою до навколишніх споруд.

Про це на засіданні земельної комісії Київради сказав начальник управління Роман Гладуняк, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

За його словами, реклама не повинна повністю займати фасад будівлі, а "за колористикою не повинна відрізнятися істотно від колористики хоч би цього мікрорайону".

Управління підготувало проект змін, які зобов`яжуть замовників зовнішньої реклами на будівлях і спорудах здійснювати підсвічування їх фасадів.

Також згідно з документом пропонується демонтувати рекламні конструкції, які не відповідають сучасній містобудівній ситуації або перешкоджають благоустрою.
 
Проект також передбачає, що видачу ордерів на заміну вітрин, вікон і дверей, влаштування декоративних огорож, установку кондиціонерів і супутникових антен, дитячих і спортивних майданчиків здійснюватиме Головне управління контролю за благоустроєм, а не районні адміністрації, як було раніше.

Крім того, управління пропонує видавати ордери на реконструкцію будівель лише за наявності дизайн-проекту захисної сітки для тимчасового закриття фасаду будівлі, що реконструюється.

Також проект передбачає, що розробка паспортів фасадів, дендропланов прибудинкових територій, виконання робіт з освітлення фасадів будівель повинне здійснюватися виключно комунальними підприємствами з подальшою компенсацією їм вартості виконаних робіт власником будівлі або рекламодавцем.

Як відомо, у вівторок з'ясувалося, що мер Києва Леонід Черновецький звільнив з посади начальника Головного управління контролю за благоустроєм Сергія Неклюдова і  призначив замість нього Романа Гладуняка.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ