Дарницький міст будують без грошей?


Південно-Західна залізниця отримала 330 мільйонів гривень із закладених у бюджеті 650 мільйонів на будівництво Дарницького мостового переходу через Дніпро в Києві.

Про це заявив заступник начальника відомства Олександр Погрібний, пише ЛігаБізнесінформ з посиланням на прес-службу ПЗЗ.

За його словами,  уряд у 2008-2009 році виділив на будівництво моста 486 мільйонів гривень при необхідних 1 мільярді 850 мільйонах гривень, решта - це кошти залізниці.

"Загальна кошторисна вартість проекту складає 9 мільярдів 157 мільйонів гривень - така сума була затверджена урядом, і вона не змінювалася", - сказав Погрібний, додавши, що нині виконані роботи на суму близько 5 мільярдів гривень

"Залізничну частину Південно-Західна залізниця будувала за власні кошти, для будівництва автомобільної частини необхідне фінансування з бюджету", - відзначив він.

Погрібний підкреслив, що до кінця року ПЗЗ планує відкрити електрифікований робочий рух поїздів по двох шляхах Дарницького моста.

Як відомо, наприкінці грудня 2008 року, у Києві був відкритий залізничний переїзд на залізнично-автомобільному мосту через Дніпро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ