Над Києвом надбудують 30 мільйонів "квадратів" житла



Фото archunion.com.ua
У недалекому майбутньому Київ поділять на зони, і для кожної буде визначений регламент забудови: поверховість, щільність.

Про це під час конференції "Концептуальні основи генерального плану розвитку Києва" у понеділок заявив виконуючий обов'язки начальника Головного управління архітектури КМДА Сергій Броневицький, пише "Газета по-київськи".

"У діючому генплані існує норма: будувати не вище 27 м. На мою думку, це недоцільно", - сказав він.

Броневицький додав, що оскільки Хрещатик уже вище цієї відмітки, тому в новому генплані для деяких територій норма буде більшою -  50 або 60 м, а для інших - менше 27 м, наприклад для деяких територій Подолу.

Крім того, до 2025 року в Києві й околицях планується побудувати близько 100 мільйонів кв. м житла.

Броневицький додав, що на сьогодні вже зібрані і проаналізовані практично усі вихідні дані, необхідні для розробки генплану.

За даними розроблювачів, у межах міста ще можна побудувати 40-50 мільйонів кв. м житла (на незабудованих територіях - до 10 мільйонів кв. м, 30 мільйонів - за рахунок реновації 5-поверхового житлового фонду,  7-8 мільйонів - за рахунок виносу промислових підприємств).

"Якщо ми хочемо будувати нове житло в Києві, нам потрібно займатися проблемою реновації старого", - сказав Броневицький.

Ще 40-50 мільйонів кв. м житла, за його словами, можна побудувати для киян за межею міста.

Новий генплан не передбачатиме розширення міської території, оскільки тепер влада планує  створити єдину інфраструктуру з прилеглими селами і містами-супутниками і переселяти киян туди.
ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ