На столичних парковках облаштували 650 місць для інвалідів


КП "Київтранспарксервіс" облаштувало в Києві 650 місць для безкоштовного паркування для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Про це повідомила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

За її словами, такі місця позначені відповідними знаками, а на дорожньому покритті додатково нанесена розмітка білого кольору та графічне зображення "Інвалід".

Кільчицька повідомила, що16 листопада у Києві стартувала акція захисту права на безкоштовне паркування інвалідів, метою якої є забезпечення людей з обмеженими фізичними можливостями місцями для парковки.

Вона додала, що згідно з указом президента, кількість таких місць повинна складати не менше 10 % від загальної кількості машиномісць

За словами Кільчицької, на сьогоднішній день у Києві облаштовано більше 6,5 тисяч машиномісць для платного паркування, з них більше 650 - для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Важливо, що такі місця є на кожному паркувальному майданчику Києва, відзначила Кільчицька.

"У Європі з водіїв, які займають місця для паркування, призначені для автомобілів людей з обмеженими фізичними можливостями, стягуються великі штрафи. В Україні таких штрафних санкцій не передбачено. Саме тому і запланована така соціальна акція", - додала Кільчицька.

 Фото прес-служби КМДА
Для цього на автомобілях, що знаходяться на пільгових місцях для паркування, але не мають на це права, будуть розміщувати спеціальні наклейки наступного змісту: "Увага! Ви зайняли чуже місце (розпізнавальний знак "Інвалід"). Будь ласка, переставте Ваш автомобіль на місце для паркування, призначене для загального користування".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ