Київська влада готова забрати баланс міста усі бювети


Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко звернувся до відповідних структур у районах міста з пропозицією передати на баланс столиці ті артезіанські свердловини, які вони не в змозі обслуговувати.

Про це заявив на засіданні колегії КМДА, повідомляє УНІАН.

"Я ще раз наполягаю на тому, щоб у 2010 році або існуюче комунальне підприємство, або новостворене забрало на себе функції обслуговування артезіанських свердловин. І тоді ми побачимо, що там треба робити. Райони самі або не хочуть, або не можуть", - сказав Голубченко.

Водночас, він заявив, що райони можуть залишити в себе артезіанські свердловини, але будуть зобов'язані їх обслуговувати.

"Письмово повідомте, що залишаємо у себе і зобов'язуємось, що буде там все вирішено. Тоді ми ці артезіанські свердловини не будемо передавати на баланс", - сказав заступник міського голови.

Голубченко наголосив, що ситуація потребує вирішення, оскільки з 250 бюветів у місті більше 70 не працюють. За словами заступника голови КМДА, є КП "Київдержкомобслуговування", якому можна передати ці свердловини.

Як відомо, загалом у Києві нараховується 224 бюветні комплекси. З них близько 180 перебувають на балансі райдержадміністрацій та ЖЕО, решта - у власності інших суб'єктів господарювання. При цьому на обслуговуванні "Київводоканалу" є лише 145 бюветів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ