Музею Києва знайдуть прихисток в "Арсеналі"?


Музей історії Києва хочуть розмістити в приміщеннях поки ще недобудованого "Мистецького Арсеналу", що на вулиці Мазепи.

Про це у понеділок заявив виконуючий обов'язки начальника головного управління  архітектури КМДА Сергій Броневицький, пише "Сегодня".

За його словами, управління планує зробити макет центральної частини міста, який буде експонуватися в музеї історії Києва в "Мистецькому Арсеналі".

Що стосується переїзду на Печерськ самого музею, експонати якого зараз лежать у коробках в Українському домі, то це питання до кінця не вирішене.

"Звичайно, розглядається питання переїзду музею, але зараз мова йде винятково про макет", - сказав Броневицький.

Однак, працівників музею історії Києва така перспектива не тішить. Мовляв, музей -  це візитна картка міста, і якщо його перенести в "Арсенал" - він просто "розчиниться" серед інших експонатів.

За словами завідуючого відділом музею Історії Києва Віталія Ковалинського, варіант розміщення музею на схилі в Жовтневого палацу вони теж не приймають.

"Там планували 8 поверхів нагорі і два внизу. Торговий центр, гараж, стоянки. Не можна настільки значимий музей розміщати в такому місці", - сказав Ковалинський.

Він нагадав, що президент Віктор Ющенко колись обіцяв віддати під музей приміщення нинішньої військової комендатури поруч зі станцією метро "Арсенальна", але військові і досі

Видання нагадує, що музей Києва у 2003 році виселили з Кловського палацу, де зараз після реконструкції будівлі знаходиться Верховний суд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ