Чиновників мерії знову "прив’язали" до "Еліта-Центру"?


Генеральна прокуратура скасувала відмову районної прокуратури в порушенні кримінальної справи щодо посадових осіб Київської адміністрації, що дозволили діяльність "Еліта-Центр". 

Про це йдеться в повідомленні громадської організації "Центр правозахисту", яка об'єднує обманутих вкладників будівельної афери.

"Генпрокуратура вивчила матеріали справи і встановила, що рішення про скасування порушення кримінальної справи щодо посадових осіб КМДА, що допустили діяльність аферистів з "Еліта-Центр" прийнято передчасно, без проведення відповідної перевірки і з'ясування всіх обставин", йдеться в повідомленні.

Як відомо, прокуратура Шевченківського району відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом зловживання владою або службовим становищем, перевищенні влади або службових повноважень, службової недбалості посадовців КМДА у зв'язку з відсутністю в їхній діяльності складу злочинів.

Раніше Київський міський адміністративний суд визнав провину Київської адміністрації, що допустила протиправну бездіяльність щодо запобігання афери "Еліта-Центр". Те ж зробило слідство, визнавши КМДА цивільним відповідачем у кримінальній справі.

"На підставі цих рішень потерпілі у встановленому законом порядку жадали від МВС і прокуратури порушити кримінальну справу проти конкретних чиновників, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності", йдеться в повідомленні "Центру правозахисту".

Постраждалі самостійно зібрали докази і, зокрема, вимагають порушити кримінальну справу проти начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, що видав аферистам дозвіл на виконання будівельних робіт і двічі незаконно їх продовжив.

За даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1760 осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ