Начальник метро каже, що епідемія грипу забере у нього 7 мільйонів


Київський метрополітен очікує недоотримати в листопаді близько 7 мільйонів гривень через зменшення кількості пасажирів у зв`язку з епідемією грипу і ГРВІ.

Про це заявив начальник столичної підземки Петро Мірошников, повідомляє УНІАН.

За його словами, коли було оголошено про епідемію грипу, пасажиропотік зменшився приблизно на 35%, хоча на сьогодні загальний спад становить близько 24% від планових перевезень.

Мірошников також наголосив, що саме залежно від пасажиропотоку періодично відбувається коригування частоти руху потягів між станціями метро.

"Ми дуже уважно стежимо за цим. Коригування відбуваються буквально щодня", - заявив начальник метро, додавши, що істотної зміни парності потягів за період останніх двох тижнів не відбувалося.

"Ми зменшили на Куренівсько-Червоноармійській лінії 2 пари, на Святошинсько-Броварській – на одну пару, на Сирецько-Печерській – на 3 пари. Якщо в нас при звичайній парності потягів в години пік інтенсивність становить 90 секунд, то зараз вона 120", - наголосив Мірошников.

Він підкреслив, що зміни в інтенсивності руху потягів здебільшого відбуваються тоді, коли пасажиропотік слабкий, тобто – у вечірній і денний час.

"Знижувати інтенсивність без особливих причин – немає сенсу, адже втрачаються гроші. Ми тільки по листопаду орієнтовно недоотримаємо понад 7 мільйонів гривень за рахунок зниження пасажиропотоку", - сказав Мірошников.

Як повідомлялося раніше, найближчим часом пасажирів київського метро можуть очікувати чергові незручності, оскільки інтервал руху потягів збільшиться втричі.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ