У Дніпровському районі відкрили майданчики для вигулу собак


На території Дніпровського району створено 9 обладнаних відповідними табличками майданчиків для вигулу та дресирування тварин.

Про це на засіданні колегії КМДА розповіла голова Дніпровської районної державної адміністрації Оксана Мисовська, повідомляє прес-служба мерії.

За її словами, такі майданчики знаходяться на вул. Челябінській, 11; вул. А. Навої, 76; вул. Райдужній, 55; вул. Братиславській, 13; вул. Вершигори, 9-а; вул. Раскової, 8; Русанівському бульварі, 10; Бульварі Верховної Ради, 16-б та на вул. Празькій, 18.

Крім того на території Дніпровського району функціонує державна ветеринарна лікарня (вул. Райдужна, 67), яка надає платні послуги по стерилізації бездомних тварин, а також 3 приватні ветеринарні клініки (вул. Райдужна, 23; проспект Тичини, 11-б; вул. Серафимовича, 8) та 3 приватні ветеринарні аптеки, в яких надаються вказані послуги (проспект Миру, 4-а; бул. Верховної Ради, 23, проспект Миру, 17).

Мисовська нагадала, що відповідно до Правил утримання домашніх собак та котів у Києві, усі тварини, що утримуються фізичними або юридичними особами і перебувають на території міста, підлягають обов’язковій реєстрації. 

За інформацією голови району, на утриманні мешканців житлових будинків Дніпровського району столиці знаходиться 5854 тварини, з них зареєстрованих – 4797 тварин.

"У поточному році в Дніпровському районі проведено 63 рейди по перевірці дотримання правил утримання домашніх тварин, складено 28 протоколів, попереджено 310 власників тварин. На засіданні адміністративної комісії розглянуто 11 справ, на 3 громадян накладено штрафи по 51 гривні, винесено 9 попереджень. Ще 22 протоколи знаходяться на розгляді адмінкомісії", – зазначила Мисовська.

Також, за її словами, у 2009 році на території району виявлено 408 безпритульних тварин, із них 91 виловлено з метою стерилізації, вакцинації та повернення собак на попереднє місце перебування. 


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ