У столиці відкриють дитячий ландшафтний парк


У суботу об 11.00 на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулку відбудеться урочисте відкриття першого дитячого ландшафтного парку, створеного за кошти киян.

Парк розбили на місці, де в охоронюваній зоні ЮНЕСКО та заповідника "Стародавній Київ" хотіли звести будинок для співробітників МЗС, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

"Справа з забудовою Пейзажки стала найгучнішим забудовним скандалом у Києві, коли до місцевих мешканців долучилась громадянська ініціатива "Збережи старий Київ", створена на початку осені 2007 року саме з метою захисту Пейзажної алеї", - сказали активісти ініціативи.

Вони нагадали, що взимку 2007-2008 років спільними зусиллями активістів та місцевих мешканців повалили паркан довкола будівництва, потім - зарили котлован.

"Зараз на цьому місці створено парк з оформленими скульпторами лавками та дитячим майданчиком, котрі покликані демонструвати, що попри всі складнощі та перепони у разі об'єднаної спільної дії громадян можна домогтись справедливості навіть у боротьбі проти могутніх компаній-забудовників", - кажуть активісти.

Вони переконані, що "такі історії успіху можуть і повинні надихати громадян боротися за власні права".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ